Andere feesten

Parkfeest 2015

BUURTEN IN HET JULIANAPARK

 

zondag 13 september vanaf 15.00 uur:
Amerikaans parkfeest

Een greep uit het programma:

 • Vrijmarkt door de jeugd; inrichten/opstellen vanaf 14.00 uur
 • Rondleiding in Altrade door een gids van het Gilde
 • Levend voetbalspel
 • Dansworkshop door Shelley van Haalen, dansdocente
 • Schminken, kinderspelen, diabolo demonstratie
 • Bellenblaas-show en zelf metershoge bellen blazen
 • Spaanse paarden show door de amazones Angela en Francis
 • Samen borrelen en eten met muziek van DJ Karina

Het wordt een interactief gebeuren: van paardrijden en kinder- spelen tot het eten van zelfgemaakte salade’s en hapjes.

We ONTMOETEN jullie graag in het Julianapark

——————————————————————————-
Voor de organisatie zouden we het prettig vinden als u ons het volgende laat weten:

 • ik wil als vrijwilliger meedoen met hand- en spandiensten
 • ik maak een salade/hapje/hartige taart
 • ik wil een plekje op de vrijmarkt

Uw mail kunt u richten naar penningmeester@altrade.nl

 

Parkfeest 2014

Na het enorm grote succes van 2013 wordt er in 2014 wéér een parkfeest georganiseerd. Zet alvast 14 september in je agenda!

Er is in elk geval weer een vrijmarkt. Dus begin maar vast met leuke spulletjes te verzamelen!

In dit document kunt u alles lezen en u kunt u ook aanmelden.

De foto’s kunt u HIER bekijken.

Parkfeest 2010

(10-06-2010) Op onze oproepen in de wijkrant en via email is nauwelijks gereageerd. Er zijn vrijwel geen organisatoren. Daarom is besloten om parkfeest 2010 NIET door te laten gaan.
Het zou fantastisch zijn als in 2011 er wél weer een parkfeest komt, dus als iemand volgend jaar mee wil organiseren dan horen we dat heel graag. Of het in 2011 door gaat valt en staat met het aantal vrijwilligers en de leuke ideeën.

(23-04-2010) Beste buurtbewoners,
Naar aanleiding van Nijmegen 2000 is het in de buurt een traditie geworden om ieder jaar eind augustus begin september een parkfeest te organiseren. Hoewel de weergoden ons niet altijd goed gezind waren kunnen we stellen dat de afgelopen jaren het parkfeest is uitgegroeid tot een begrip bij vele buurtbewoners.

Ondanks het succes van het parkfeest willen wij ( het organiserend comité in samenspraak met  het bestuur van de buurtvereniging) komend jaar een geheel andere aanpak van het parkfeest. We denken aan o.a. een sporttoernooi tussen straten onderling uit de buurt, een grote buurtmaaltijd van zelfgemaakte gerechten, een lunch of een koffietafel. Een en ander kan altijd nog worden afgesloten met een gezellige borrel. Op deze wijze willen we het contact tussen de buurtbewoners onderling verder verstevigen.

Belangrijk hierbij vinden wij dat  andere mensen uit de buurt actief meewerken aan het bedenken en uitwerken van nieuwe ideeën.

Verzoek:

Wie van jullie heeft er tijd en zin om komend jaar een bijdrage te leveren aan het welslagen van een nieuwe buurtactiviteit die in de plaats kan komen voor het parkfeest?

Indien je geen tijd of zin hebt, willen jullie dan s.v.p aangeven of je het belangrijk vindt dat iets dergelijks wordt georganiseerd in de buurt.

Wij zien jullie reacties graag tegemoet. Stuur een email naar de parkfeest-commissie.

Met vriendelijke groet,

Henny lensen,
voorzitter buurtvereniging Altrade.

 

Parkfeest 2009

Zouden we het droog houden. Dat was de belangrijkste vraag tijdens het opbouwen van de kramen, statafels, stoelen, banken en kramen in het Julianapark. Het is zondag 30 augustus 13:30 uur. De lucht ziet er onheilspellend uit. De weersverwachting is echter gunstig. De DJ is bezig om zijn geluidsinstallatie uit te stallen. De kapper, nagelstyliste en  visagiste hebben hun kraam in bezit genomen. Ook de poppenkastspeler is al gearriveerd. De sfeer is prima.

Om twee uur nemen de eerste kinderen bezit van het terrein. Ze zijn verdeeld over de geplaatste luchtkussens en de poppenkast. De kramen zijn mooi versierd met takken en ballonnen. Er wordt gratis koffie geschonken. Het lijkt in eerste instantie iets minder druk dan vorig jaar. Het parkfeest wordt trouwens al voor de vijfde keer georganiseerd door de buurtvereniging. De concurrentie is groot. In het centrum zijn duizenden mensen aanwezig vanwege de gebroeders van Limburg. Toch wordt het in de loop van de middag gezellig druk. Uit de omliggende straten komen mensen naar het Julianapark. De eerste biertjes worden getapt. Alle beschikbare plaatsen bij de Djembé zijn bezet en de buurtbewoners trommelen er lustig op los.

In de pauze draait het Rad van Altrade op volle toeren en de vraag is wie de hoofdprijs binnenhaalt van reisbureau Toonen.(dagje Düsseldorf) Er gaan tientallen gekleurde ballonnen de lucht in. Wat later in de middag wordt er stevig gedanst. Aan de statafels en op het terras blijken de mensen uit de buurt elkaar weer te vinden. Lekker bijpraten. Wijn, fris en bier zorgen er voor dat de sfeer wat losser wordt. Een en ander gaat vergezeld van heerlijke hapjes van de plaatselijke slager Derksen.

Rond zeven uur is het feest ten einde en de vrijwilligers krijgen complimenten voor de goede organisatie en de prettige sfeer waarin de dag verlopen is. Wellicht heeft het parkfeest een vaste plek verworven in de buurt.

Namens de buurtvereniging,

Henny Lensen

Bekijk hier de folder die huis-aan-huis werd verspreid.

Kijk hier naar de foto’s door Bep van Kuppevelt en hier naar de foto’s door Anna Fokke.